Igennem de sidste mange år har det været til stor frustration, at jeg har måttet se til, at stadig flere boligejere får udskiftet smukke, gamle døre i ældre huse og beboelsesejendomme til nyere, fabrikslavede døre. Jeg har måttet sande, at der ikke på markedet fandtes nogle, der har kunnet lave disse gamle døre i oprindelig stil, da de oftest er med smukke udskæringer og andre flotte detaljer. Disse løsninger er der ikke mange, der kan udfærdige længere. Alle de smukke detaljer og håndværksmetoder er gået tabt i takt med serieproduktionens indtog.

I 1995 besluttede jeg mig for, at jeg ville gøre en helhjertet indsats for at videreføre gamle traditioner med de smukke indgangspartier.

se galleri her

Klik for større fotos:


Forgyldning af dørudskæring

Dobbelt dør

Detalje:
Roset i dør

Enkelt dør

På mit værksted fremstiller jeg en kopi af den gamle, eksisterende dør eller, hvis den ikke længere eksisterer, er jeg behjælpelig med at designe en dør, som passer til bygningens stilart.

De fleste hoveddøre jeg fremstiller, er lavet af dansk egetræ. Der er også mulighed for at vælge en dør i kerne-fyr, Sippo-mahogni eller teaktræ. Alt træ håndsorteres og er af højeste kvalitet.

Jeg får fremstillet håndlavede messinggreb, hvor der også er mulighed for at få kopieret et gammelt greb, hvis man har ønske herom.

Foruden hoveddøre fremstiller jeg vinduer i alle stilarter, ligeledes af håndsorteret 1. klasses træ. Vinduerne tilpasses ejendommen, så stilen passer, dette være sig både med termoruder, enkeltlagsglas eller eksempelvis vinduer med koblede rammer.


Hjorte Snedkerværksted
v/ Henrik Groth · Assensvej 45 · 5591 Gelsted · Tlf 64 78 18 00 · Mobil 2010 50 80 · e-mail h.groth@privat.dkwebdesign: www.lykke-grafisk.dk